Blog

L’Argenteria

Quin fred! Suposo que ja heu notat que aquests dies ens envaeix una onada d’aires siberians. Aquí al Pirineu les temperatures gairebé no pugen dels 0ºC en tot el dia. Per fi ha arribat el rigorós hivern i aquesta és l’oportunitat de visitar una de les meravelles naturals del Pallars, L’Argenteria.

Malgrat que ens recomanen molt amablement a tots quedar-nos a casa amb la calefacció a 26º C, nosaltres ens hem abrigat i hem conduït amb precaució fins a l’entrada sud del Pallars Sobirà, al Congost de Collegats.


Es pot deixar el cotxe en un pàrquing habilitat al costat mateix de la C-13, a la boca nord del túnel de l’Argenteria. Només haurem de caminar 5 minuts per l’antiga carretera que voreja el riu i de seguida hi arribem.

L’Argenteria és una roca de la paret esquerra del congost que ressalta per les seves formes arrodonides. L’aigua que cau per ella l’ha anat esculpint durant segles fins a deixar-la tal i com la veiem avui. Ha estat font d’inspiració de grans artistes i és especialment espectacular a l’hivern per les columnes de gel que s’hi formen.  
 

Com podeu veure a les fotos el Congost de Collegats és un lloc on fa molt fred en aquesta època de l’any. Només cal abrigar-se i tenir sentit comú. Amb prudència, responsabilitat i llibertat podem anar a qualsevol lloc.

Òscar

2 Comments

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.