Blog

Estac a la tele

Avui he vist dues vegades, un espot de la Vanguardia en català on surten diferents famosos, entre ells en Carles Puyol. La meva sorpresa ha estat quan he sentit que parlava d’Estac! Hi surt dient un embarbussament:
estic a Estac, a Estac estic, estacat a Casa Castell d’Estac.

Amb aquesta frase ens vam fer unes samarretes i per la Festa Major, un dia o altre, tots la portem posada.
Doncs ara, fins i tot fora d’Estac ;-)))

Afegeixo una carta al director de la Vanguardia, d’avui dimarts 3 de maig:

Estic a Estac

Jaume Del Alamo
Barcelona

El futbolista Carles Puyol cita en el trabalenguas del vídeo promocional de La Vanguardia en catalán el pueblo de Estac y Casa Castells. Estac es un pueblo que desde la década de los años setenta se encuentra anexionado al término municipal de Soriguera del Pallars Sobirà. Casa Castells es una casa que se encuentra documentada en el Inventari del Fons del Baró de Castellet Cadastre de Joseph Aparici en fecha de 26 de julio de 1715. En su tiempo Estac fue una baronía del duque de Híjar en Teruel que estaba formada por: Estac, Escos, Mencui y Arcalis, todos ellos pueblos del Pallars Sobirà. Si a día de hoy nada hubiera cambiado, la baronía de Estac estaría bajo la jurisdicción de la Casa de Alba

2 Comments

 • andreu 30/04/2011 at 08:56

  sóc un català central amb arrels pallareses i incondicional d'en Pep Coll, d'aqui ve la meva pregunta: sabeu si aquesta dita ve d'alguna història, llegenda o cançó de la zona?
  gràcies.
  andreu
  Manresa

  Respon

 • Casa Massa 03/05/2011 at 16:51

  Andreu:
  aquesta dita ve d'Estac, on hi ha Casa Castell. Era una de les cases grans d'Estac i comarca i tenia molts jornalers.
  La dita responia a la pregunta d'on s'estava treballanta, bàsicament a l'estiu. Explicava que s'estava llogat/estacat a Casa Castell.

  A reveure!
  Núria

  Respon

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.