Blog

Setmana astronòmica: nits d’estels 4 (es)

26/07/2012 By Sin categoría No Comments

Aquest any vam pensar que podíem sortir dos caps de setmana seguits, si el temps ho permetia i també s’hi la gent s’animava. Ha funcionat a mitges… La previsió no era massa bona i clar, això fa tirar una mica enrera. Ja se sap que les previsions no sempre són exactes, que les tempestes al Pirineu van i vénen i que són molt puntuals…
En fi, dissabte 14 feia núvol tot el dia a Estac, però finalment es va destapar. Els que havien pujat, van animar-se a passar la nit sencera fora!!!
Tot i el vent, que molestava força, van aguantar observant el que el cel oferia que de tant destapat, era molt. En algun moment, es veia tot una mica tèrbol, per culpa de tant d’aire, però amb paciència vam poder veure moltes coses. Vam veure a primera hora, Venus i Saturn, altre cop, magnífic.Com que sempre fem l’observació a l’estiu, es va repetint el que veiem: les constel·lacions de Sagitari, Escorpí i Casiopea, l’estrella doble Albireo (una de groga i l’altra blava), la galàxia Andròmeda, el triangle amb Vega, Deneb i Altair, una Via làctea esplèndida, l’Ossa Major, l’M-13, i la nebulosa Dumbbell.

Aquesta vegada la lluna sortia tardíssim, a mitja nit. Ja feia fred i van amagar-se una estona dins el cotxe. Finalment apareixia a les 4, la lluna i Júpiter, amb les seves quatre llunes. Es veia tot junt dins el visor del telescopi i va ser espectacular! Els ‘malalts’ del telescopi diuen que potser és el més bonic que han pogut veure mai fins ara.

El dissabte 21 estava cobert i feia encara més vent que la sessió anterior, amb la qual cosa vam suspendre la sortida ;( 

Com sempre, la part gastronòmica que acompanya la sessió, estava present 😉

Podeu veure les sessions anteriors:
http://casamassaestac.blogspot.com/2011/07/nit-destels-iii.html
http://casamassaestac.blogspot.com/2010/07/nit-destels-ii.html
http://casamassaestac.blogspot.com/2009/11/nit-destels.html

Leave a Comment

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.