Blog

Dietes per tots els gustos

Aquest estiu hem tingut un grup que, com a final d’etapa de la seva experiència, va triar Casa Massa.
Van estar una setmana per la muntanya, fent ruta i dormint al ras cada nit. Menjant en algun cas del que proveeix la muntanya i gairebé cada dia amb avituallament.
La setmana va ser molt intensa, fins i tot amb alguna baixa, encara que només per un dia. Feien la dieta de l’origen o també paleodieta.
Ens van triar, entre d’altres coses, perquè ens agrada adaptar-nos a les necessitats de cada grup i també conèixer dietes noves. Fins ara havíem cuinat per celíacs, vegetarians i vegans, però no ens havíem endinsat en la dieta paleolítica o paleodieta.
Bàsicament eviten tots els hidrats de carboni, de manera que el cos crema el greix que té, per funcionar. Durant aquesta setmana porten el cos a un extrem, tant físic com psíquic, per fer una gran depuració i agafar energies per tot l’any.

Era un repte i tot un entrenament, ja que les altres dietes les tenim ben classificades. Aquesta però fa una barreja de les altres i com sempre, cal anar amb compte amb els aliments ‘prohibits’.

Hi ha partidaris i detractors, com en totes les dietes, però sí que és interessant conèixer les seves motivacions, les explicacions científiques i sobretot veure com el cos s’adapta a situacions extremes, responent bé. Es tracta de fer-ho amb assessorament mèdic i coneixement del propi cos, canviant estereotips i costums que tenim molt arrelades.
Ens va agradar molt participar del projecte i esperem poder seguir col·laborant el proper estiu.

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.