Blog

Brama del cèrvol a Boumort

Avui us proposem una interessant excursió a la Serra de Boumort, on es pot gaudir com cada tardor d’un impressionant espectacle natural: la brama del cèrvol. A finals de setembre comença l’època de zel i els mascles competeixen per les femelles bramant tan fort com poden i fins i tot arribant a les banyes en algunes ocasions. Cap al tard i a l’albada es poden sentir els brams per tot arreu i, mascles i femelles, es deixen veure amb certa facilitat.
 L’espècie característica de la Serra de Boumort és el cèrvol ibèric
 
La Serra de Boumort queda a cavall entre l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Hi accedim per la Pobla de Segur, direcció Claverol i Ortoneda (o Hortoneda), 14 km de corbes i paisatges espectaculars fins a Ortoneda, on s’acaba l’asfalt i comença la pista cap al refugi de Boumort.

 
Els animals crepusculars, com els cèrvols, es troben més actius al capvespre i a primera hora del matí
Un cop al refugi de Boumort, 1885m., el millor és deixar el cotxe i buscar un lloc discret, amb vistes i lluny de la presència humana. Podem aprofitar per pujar caminant al cap de Boumort, 2077 m., des d’on es pot gaudir tant de la serralada pirinenca com de les planes de Lleida.
  Tant als cims com a les fondalades existeix una gran biodiversitat
En aquestes alçades també es poden veure isards, cabirols i daines. Altres espècies que abunden en aquest paratge prepirinenc són: senglars, guineus, esquirols, conills, teixons, fagines i mustèlids. Només recordeu anar amb el màxim silenci i tenir una mica de paciència. 
   El majestuós voltor domina les alçades a la Serra de Boumort
Òscar

2 Comments

 • Xurde R Sanchez 11/10/2011 at 07:55

  Me alegro de que al final fueses y tuvieses la suerte de conseguir estes fotuques tan guapas. Un abrazo de Xurde, quien, junto con Ana, creo que te "picamos" para ir a ver la brama. Por cierto, un fin de semana muy agradable. Moltes Gracies!!!

  Respon

 • Casa Massa 23/10/2011 at 21:06

  Feia temps que hi volia anar i sí, la vostra visita acabar de decidir. Bramant no en va veure cap, però en va trobar molts, de cèrvols, i altres animals.
  A reveure!

  Respon

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.