Blog

1r Tast de formatges

Dissabte vam fer el primer tast de formatges, tal com havíem previst. Començàvem a les set i passades les nou arribàvem a les postres.
Tot damunt la taula: els formatges, tots ben col·locats a part, i la resta de complements que ajuden a potenciar el gust, canviar de sabor o simplement arrodoneixen el tast. Teníem dàtils, raïm, avellanes i ametlles crues, festucs, melmelada de tomàquet, de carbassó, pans de panses, d’olives i torradetes. Vam acompanyar-lo amb tres vins diferents: blanc amb els tres primers formatges, negre jove pels següents i moscatell per l’últim. Els vam tocar, ensumar i mossegar tots ben poc a poc.
 

La Laia Pont, enginyera agrònoma, experta i entusiasta dels formatges, ens anava explicant coses sobre cada formatge però també sobre l’elaboració, els aspectes més tècnics del procés de creació o els artesans que els fan i les seves circumstàncies. Ens va donar un dossier amb els detalls tècnics i com que va variant en cada tast, no us poso els noms de cada cosa.

D’ovella, de cabra i de vaca, vam tastar tres formatges de pasta tova, tres de curats, una torta i un blau. Per mi, aquest últim, deliciós! Cadascú, crec, es quedaria amb un de diferent, que curiós això dels gustos!

Per tancar, de postres, iogurt d’ovella amb melmelada de móres. I una bona sobretaula amb boníssima companyia.
Mmmm, tot plegat, fantàstic!

Núria

2 Comments

  • lAia 22/02/2012 at 09:59

    Si si, vam riure molt a la sobretaula!
    Mmmmmmmmmmmmmm…..les melmelades de Casa Massa amb formatges artesans!

    Respon

  • eli 02/03/2012 at 14:20

    Ep!! Quina bona crònica! El "problema" és que et fa agafar ganes de repetir JA!!! Mmmmm… Però no sols els formatges, certament les melmelades també estaven per llepar-se els dits!!!

    Respon

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.