Postals del Pallars

El nostre fotògraf preferit, l’Òscar Castelao, fa anys que ronda pels pobles del Pallars Sobirà i Jussà fotografiant els seus pobles.

Postal de Burgo envoltat d'arbres a la tardor

Com sabeu, li encanta el nostre entorn i la seva natura. Aquesta vegada ha plasmat aquests poblets tan bucòlics en el format de les antigues postals que compràvem quan érem petits.

Postal d'Estac a l'entrada al poble amb el fons emboirat

Podem recuperar les postals ben boniques de tota la vida, ara que tots intentem fer fotos amb el mòbil. Amb l’instagram ho podem intentar, però no és el mateix… 😉

Aquí teniu una petita mostra de les postals que tenim a la vostra disposició.

Postal de Tírvia nevat

 

Us desitgem…

21 desembre 2015 / , / Sense comentaris

Sortida guiada als Clots de Rialba

Per què fer una excursió amb guia? Si la muntanya sempre hi és, si puc sortir a l’hora que vull i amb un mapa ja arribo…
Doncs sí, és veritat, però a mitges. Els guies ens ajuden a trobar el millor dia per anar al lloc que volem, perquè cada racó té la seva època de l’any. Ens aconsellen l’hora d’inici i ens marquen el ritme i l’itinerari, sense pèrdua, perquè així asseguren que arribem a destí en condicions o recomanen canvi de recorregut.
I sobretot perquè ens mostren la riquesa de fauna i flora que sols, difícilment aconseguiríem veure.

 

IMG_2540

 

La sortida als Clots de Rialba amb Obaga en va ser un clar exemple. Vam pujar sense gairebé adonar-nos-en i vam fer un recorregut de 5 hores amb un cansament relatiu. El paisatge va ser espectacular i vam anar descobrint moltes plantes que potser només coneixíem de nom: clavells de pastor, nabius, nerets, pulsatilla i plantetes carnívores. És un racó de natura en estat pur, magnífic.
Al principi va trobar cavalls i al final, amb ajuda del guia i els binocles: voltors, cèrvols i isards!

 

IMG_2561

Tornem a fer hort

IMG_20150513_203649
Com cada any, tornem a fer hort. Ja s’ha convertit en la rutina de la primavera, esperant amb moltes ganes el mes de maig i el bon temps, per plantar. I com que fa anys que és així, ja se’m passava d’explicar-ho.

I sembla que sempre és igual, però cada any és diferent.
Anem rotant una mica les verdures, hem canviat de lloc l’hivernacle i fem algunes proves amb verdures que l’any anterior no han funcionat. A banda d’això, també és molt important el clima. Alguns maigs han estat tan freds que s’ha gelat el que havíem plantat, per atrevits.
Els veïns ja ens van avisar que abans del 15 de maig, plantar res, era jugar-se-la.
I sí, algun any, sí.

IMG_20150514_093512
Tenim ganes d’hort i caloreta després del llarg hivern, però no es pot tenir pressa si no vols tornar a plantar…
És feina que ens anem repartint, però les estones de calma i la verdura amb gust de verdura que mengem, ho compensa.
Va molt bé per escampar la boira, relaxar-se i cansar-se físicament. O sigui que a més de sa, és terapèutic!
Tenim els clàssics: enciams, escaroles, cols, tomàquets, carbassons i patates morades. Enguany, a més, tenim moltes maduixes i groselles a punt de collir!

IMG_20150514_093449

Visita els Sabors de muntanya

9 desembre 2014 / / Sense comentaris

IMG_20141114_110323

Fa uns dies vam tenir una reserva especial: ens demanaven per visitar el ramat d’Estac i la formatgeria Casa Mateu. Van veure al nostre web la nostra proposta dels Sabors de muntanya i els va interessar!

Vam entrar a la granja i vam voltar prop de les ovelles i cabres. Ens vam explicar com s’organitzen, com mengen, com les separen per sortir a aviar, com les ‘afillen’ quan tornen… Al migdia pugen cap a la muntanya, cada dia un recorregut diferent, i fins al vespre no tornen. Sigui el dia que sigui i faci el temps que faci, una feina dura i sacrificada.
És per això que considerem interessant mostrar-la!

IMG_20141114_113515
IMG_20141114_105124

A la tarda, la visita va continuar a la Formatgeria Casa Mateu, on van aprendre els secrets de la producció de formatge artesà i iogurt d’ovella.